img_2781Nedávno jsme se byli podívat v Anglii a mimo jiné jsme pronikli do přístavu v Southamtonu. Měl jsem štěstí, protože zrovna k molu, kde jsme stáli u velkého plovoucí jeřábu, přistával remorkér Svitzer Bentley. Podařilo se mi z jeho plavby zachytit pár okamžiků na video a pořídit pár fotogtafií, které by Vám mohly posloužit jako inspirace nebo i podklady.

img_2769Kdybyste se náhodou vypravili do Southamtonu, tak kromě nákupů neztrácejte čas a rovnou zamiřte do přístavu, který je od centra nedaleko. Služba na bráně Vás dovnitř pustí za nepatrný úplatek, který vhodíte do kasičky pro charitu. Bohužel muzeum bylo zrušeno a nebo probíhá rekonstrukcí, ale stále je k vidění krásný starší remorkér a nebo majáková loď.

img_2421Vyplatí se rozhodně zajet i do nedalekého Portsmouthu. Kromě rozsáhlých expozic v docích, kde rozhodně nemůžete vynechat návštěvu HMS Victory a HMS Varrior. Pak vyhlídkovou plavbu po přístavu, kde budete moci spatřit anglickou válečnou flotilu. Vskutku impozantní podívaná. Samozřejmě neodoláte a podíváte se i na Spinaker tower. Ten výhled na Kanál je opravdu jedinečný. No a pak hned vedle nákupního střediska uvidíte něco naprosto báječnýho – „loďodrom“ 🙂

img_2314Pohled ze Spinaker Tower na staré doky, kde jsou muzea. V popředí HMS Varrior za ním HMS Victory a v pozadí válečné loďstvo. Když se potom otočíte zhruba o 180°, uvidíte „Channel“ a starý přístav. Pokud budete mít štěstí, uvidíte jak po vodě „letí“ vznášedlo, které má přístaviště za starým přístavem.

Fotogalerie remorkéru Svitzer Bentley

Fotogalerie z Anglie

 

Video remorkéru Svitzer Bentley

Video z „loďodromu“ 🙂

Další videa najdete na videokanálu TugTowing.CZ

Tug Towingu ZDAR! 🙂

Keba