Tlacny remorker TRPro všechny lodní modeláře z Prahy a blízkého okolí, kteří nemají na sobotu 13. července 2013 žádný program, přinášíme dobrou zprávu. Robert Jurka nás zve k jezírkům v parku Přátelství (Praha-Prosek) na sraz, abychom si společně zajezdili se svými modely.

Kdy?
V sobotu 13. července 2013 od 10:00 h nejméně do 15:00 h.
Předpověď počasí na tento den si můžete zjistit na serveru: Windguru.cz

Případné termínové změny budou ohlášeny na této stránce!

Kde?
Praha, Prosek, jezírko v parku Přátelství (mezi stanicemi Prosek a Střížkov metra C)
Mapy na Google maps
GPS souřadnice: Loc: 50°7’23.099″N, 14°29’41.109″E

Prostředí
Nedaleko jezírek jsou dvě pizzerie, kde můžete zahnat hlad. Hlad lodních modelů lze zahnat pomocí nabíječů, pro které bude nachystána 43Ah autobaterie (autobaterie bude k dispozici po vložené soutěži tlačných remorkérů). Trať ani bójky tentokrát nebudou. Prostředí je vhodné i pro modely ponorek.

Soutěž – tlačných remorkérů
Jsou vítání majitelé tlačných remorkérů, pro které je připravena jednoduchá soutěž. Pojede se v týmu 2 kapitánů s netradičním soulodímtraktor spojený lanem se špičkou van (Čochtan – springer, s nástavbou tlačného remorkéru, bude k dispozici i s vysílačkou na kanálu č.55) – spojené vany TČ571 a TČ1068 (celkový výtlak bude neuvěřitelných 100kg) – k vanám bude napevno připojen tlačný remorkér.

tlr-trat

Popis tratě:

      Z přístaviště soulodí vpluje do průplavu. Následuje proplutí soutěsky. Otočení soulodí o 180° (POZOR je vhodné se otáčet již v prvním bazénu, celková délka spojených van je 4,3m). Potom následuje cesta zpět. Přistání je na stejné místo, ze kterého se vyjíždělo. Špička vleku musí směřovat k průplavu. Přistáním jízda končí. Vyhraje ten, kdo bude mít v soutěži nejmenší počet trestných bodů. Při rovnosti bodů bude zohledněn lepší čas. Každý bude mít jednu jízdu na vyzkoušení (projede celou trať) a hned potom se pojede soutěžní kolo. Body budou zapisovány do zjednodušeného zápisu jízd.

Doteky:

1 bod               traktor, tlačný remorkér

5 bodů             spojené vany

tzv. manipulace TRUP o TRUP je možná v celé jízdě

hraje každý dotek se stěnou vodní plochy

POZOR!

Na stěny vodní plochy jsou hodně ostré a nerovné, hrozí odření modelu i tlačných van. Také si uvědomte, že soulodí se snadněji rozjede, než zastaví!!!.

Zkušební jízda pro soutěž tlačných remorkérů – květen 2013

(výtlak spojených van měl pouze 65kg, jako traktor jel BIVOJ)

K dispozici bude:
– tlačná vana TČ571 (1,5m), TČ1068 (2,7m), TČ1088 (1,8m)

Soutěž – tažných remorkérů

Obdobná mini soutěž se může udělat i pro tažné remorkéry s vlekem SOFIE.

K dispozici bude:

– máme přislíbenou účast z Příbrami TF323 s vlekem „SOFIE“ známou z našich soutěží Tug Towingu  (Nákladní loď Sofia Maersk)

Robert Jurka