01Dne 13. července 2013 jsme se opět setkali na Proseku. Účast byla sice menší, ale myslím si, že jsem si dobře zapáčkovali. Počasí bylo opět luxusní. Tentokrát byla na programu soutěž tlačných remorkérů s jeden a půlkou a s traktorem. Jako traktor byl pro regulérnost v soutěži použit „Čochtan“ (třídy springer), který tahal za špičku první vany. Tlačné vany (TČ571+TČ1068) byly spojeny do celkové délky 4,2 metrů o celkovém výtlaku 100kg.

Tlačný remorkér Kapitán TR Kapitán traktoru Čas Doteky Pořadí
TR-8 Robert Jurka Tomáš Fil 5:00 0 b. 1
Smit Bronco
Vítek Jelínek
Honza Jelínek 5:17 1xV(5b.) 2
Smit Bronco
Vítek Jelínek
Tomáš Jelínek 5:57 0 3
TR-550 Tomáš Fil Robert Jurka 6:04
1xT(1b.)
4
Smit Bronco
Vítek Jelínek
Tomáš Jelínek 8:49 0 5

T(1b.) – každý penalizovaný dotyk traktoru,
R(1b.) – každý penalizovaný tlačného remorkéru,
V(5b.)– každý penalizovaný dotyk tlačného soulodí,
Také hrály všechny stěny kolem jezírek. Každý z týmů měl dva pokusy. První pokus bylo bez zápisu, druhý byl se zápisem do zápisu jízd.

Vím, že to vypadá tak, jako bylo pořadí předem jasné, ale opravdu s tak těžkým soulodím je to hodně náročné. Soutěže v TT se jezdí pouze s jednou vanou s max. výtlakem 60kg, v mnoha případech i s menším. Na Proseku jsme bez traktoru zatím jezdili se soulodím do celkového výtlaku 80kg. S Tomášem Filem jsme si pak zkusili ovládat tak těžké soulodí bez traktoru a už to není ono. Pro samotného tlačáka bez pomoci traktoru je to opravdu náročné, také o to zajímavější.
Mimo naší soutěž se na jezírkách v Parku Přátelství objevili i další modeláři se svými modely. Všechny modely jsou vidět na zpracovaném videu.

Fotky a videa natáčela moje sestra Pavlína, které tímto děkuji.

Na příští rok bylo rozhodnuto o pořádání jednodenního srazu v sobotu 12. července 2014. Program bude přizpůsoben jak kategorii tlačných remorkérů, tak naší elitě v LTT a TTT.

Na příští setkání se těší
Robert