Tlacny remorker TRPro všechny lodní modeláře z Prahy a blízkého okolí, kteří nemají na sobotu 12. července 2014 žádný program, přinášíme dobrou zprávu. Robert Jurka nás zve k jezírkům v parku Přátelství (Praha-Prosek) na sraz, abychom si společně zajezdili se svými modely.

Kdy?
V sobotu 12. července 2014 od 10:00 h nejméně do 15:00 h.
Předpověď počasí na tento den si můžete zjistit na serveru: Windguru.cz

Případné termínové změny budou ohlášeny na této stránce!

Kde?
Praha, Prosek, jezírko v parku Přátelství (mezi stanicemi Prosek a Střížkov metra C)
Mapy na Google maps
GPS souřadnice: Loc: 50°7’23.099″N, 14°29’41.109″E

Prostředí
Nedaleko jezírek je pizzerie http://www.severka-pizzerie.cz/, kde můžete zahnat hlad.

Soutěž – tlačných i tažných remorkérů
Jsou vítání majitelé tlačných i tažných remorkérů, pro které je připravena soutěž. Popluje se soutěžní kolo s vlekem Sofie a tlačnou vanou Čochtanka a malá tlačná vana. Předpokládá se start ve stejných kategoriích jako v tug towingu.

Popis tratě:

Okraje jezírka hrají stejně jako okraje v bazénu – počítá se každý dotek.

TLR-1/2 1. kolo

Vlek: nákladní vana Čochtanka

Startovní pozice: vlek v přístavu P1 špičkou směrem ke kanálu, remorkér přivázaný k vaně.

prosek-1kolo-TLR1-2-TC1068Soulodí vypluje z přístavu brankou 1 a vpluje do kanálu. Propluje kolem přístaviště P3 a kolem obratiště, obratiště nechá po levoboku. Po předu vpluje brankou 32 do přístaviště P3, kde zadokuje ke žluté bójce. Bójka se nesmí dotknout čelní stěny.

Kapitán má možnost se rozhodnout jestli pojede následující úsek tratě couváním nebo přepojí remorkér na pravobok špičky vany. V obou případech vana jede zádí napřed.

Soulodí propluje brankou 4 a vplouvá do soutěsky, která je zakončena bójí B1, kterou soulodí míjí levobokem vany. Po zadokování dojde k přepřažení remorkéru na záď vany a soulodí pokračuje bočním manévrém mezi brankami 8 a 9 zpět do okolí přístaviště P1.

Po vyplutí soulodí z kanálu následuje branka 10 a proplutí zdymadlem 21-22 se zdržením 5 sekund. Potom vpluje brankou 11 do přístavu, kde zadokuje špičkou vany ke žluté bójce. Tím jízda končí. Pokud špička tlačné vany (začátek nákladového prostoru) bude za brankou 1, přistání bude zapsáno jako NM.

TLR-1/2 2. kolo

Vlek: nákladní vana RJ

Startovní pozice: vlek v přístavu P1 špičkou směrem ke kanálu, remorkér přivázaný k vaně.

prosek-2kolo-TLR1-2-TC571Soulodí vypluje z přístavu brankou 1 a vpluje do kanálu. Propluje kolem přístaviště P3 a vpluje brankou 5 do obratiště, kde provede obrat o 180° (v rohu je umístěn vypínač). Po vyplutí z obratiště soulodí propluje brankou 4 a vplouvá do soutěsky, která je zakončena bójí B1, kterou soulodí míjí pravobokem. Pak následuje branka 8, za kterou soulodí provede obrat o 360°, pak pokračuje brankou 9 a kolem bóje B1, kterou soulodí míjí levobokem a vplouvá do soutěsky a zpět do okolí přístaviště P1.

Po vyplutí soulodí z kanálu následuje branka 10. Do přístaviště P1 vpluje soulodí zádí napřed. Remorkér musí protnou pomyslnou čáru A. Pak soulodí změní směr plavby a zadokuje za přístaviště P2 a špičkou vany se dotkne žluté bójky. Tím jízda končí. Pokud špička tlačné vany (začátek nákladového prostoru) bude za brankou 1, přistání bude zapsáno jako NM.

LTT/TTT 1. kolo

Vlek: Sofie

Startovní pozice: vlek v přístavu P1 špičkou směrem ke kanálu, remorkéry přivázané k vleku.

prosek-1kolo-TTL-TTT-SofieSoulodí vypluje z přístavu brankou 1 a vpluje do kanálu. Propluje kolem přístaviště P3 a brankou 4. Brankou 5 do obratiště, kde provede obrat o 180° (v rohu je umístěn vypínač). Po vyplutí z obratiště soulodí propluje opět brankou 4 a vplouvá do soutěsky, která je zakončena bójí B1, kterou soulodí míjí pravobokem. Pak následuje branka 8, za kterou soulodí provede obrat o 360°, pak pokračuje brankou 9 a kolem bóje B1, kterou soulodí míjí levobokem a vplouvá do soutěsky a zpět do okolí přístaviště P1.

Po vyplutí soulodí z kanálu následuje branka 10 a proplutí zdymadlem 21-22 se zdržením 5 sekund. Potom vpluje brankou 11 do přístavu, kde zadokuje špičkou vleku ke žluté bójce. Tím jízda končí. Pokud čelní remorkér bude celý za brankou 1, přistání bude zapsáno jako NM.

LTT/TTT 2. kolo

Vlek: Sofie

Startovní pozice: vlek v přístavu P1 špičkou směrem ke kanálu, remorkéry přivázané k vleku.

prosek-2kolo-TTL-TTT-SofieSoulodí vypluje z přístavu brankou 1 a vpluje do kanálu. Propluje kolem přístaviště P3, obratiště nechává na levoboku a brankou 5 vplouvá do obratiště, kde provede obrat o 360° (v rohu je umístěn vypínač). Po vyplutí z obratiště (soulodí musí vycouvat) soulodí propluje  brankou 4 a provede přepřáhnutí remorkérů, tak aby záď vleku byla na rohu jezírka (jak je namalováno).

Soulodí pokračuje brankou 6 do obratiště v rohu, kde provede pouze proplutí (pokud soulodí propluje bez doteku, budou automaticky odečteny 3 body), soulodí vyplová z obratiště brankou 7.

Soulodí pokračuje kolem obratiště, které míjí levobokem a vplouvá do prostoru přístaviště P3 brankou 32, vyplouvá brankou 31 a pokračuje kanálem do okolí přístaviště P1. Po vyplutí soulodí z kanálu soulodí vpluje do zdymadla 21-22 se zdržením 5 sekund. Potom vpluje brankou 10. Do přístaviště P1 vpluje soulodí zádí napřed. Zadní remorkér musí protnou pomyslnou čáru A. Pak soulodí změní směr plavby a zadokuje za přístaviště P2 a špičkou vleku se dotkne žluté bójky. Tím jízda končí. Pokud čelní remorkér bude celý za brankou 1, přistání bude zapsáno jako NM.

POZOR!

Na stěny vodní plochy jsou hodně ostré a nerovné, hrozí odření modelu i tlačných van. Také si uvědomte, že soulodí se snadněji rozjede, než zastaví!!!.

Robert Jurka