mapaAhoj! Plánky tratí jsou připraveny. Byly maximálně zohledněny vaše připomínky k tratím z anket z minulých ročníků. Tratě jsou navigačně jednoduché, přehledné s minimálním počtem křížení plavebních drah. Pokud bude muset soulodí čekat, mělo by mít k tomu dostatek místa. Vzhledem k počtu přihlášených soutěžních týmů byly zvoleny i kratší varianty tratí, obzvláště ve třetím kole. Popisky jsou doplněny, podrobnosti budou vysvětleny na místě.

LTT 1. a 2. kolo

2015-TTC01-LTT1-2

 

Start z kotviště. Po povelu „Příprava na start“, soutěžící kapitáni spustí remorkéry do kotviště. Po povelu START, se spustí časomíra. Remorkéry vyplují z kotviště, minou branku č.1 pravobokem a branku č.2 levobokem, B2 levobokem, B1 pravobokem a vplují do přístavu PB-LTT, kde se přiváží k vleku. Poté vyplují z přístavu, proplují brankou č.1, vplují do PK1-z. Z kanálu PK-1 vyplují couváním do DOK-A, kde je předepsán obrat 180° a následně přistání k nárazníkům. Uvnitř DOK-A je vypínač bonusových bodů. Bonus platí, od okamžiku, kdy soulodí začne vplouvat (vjezdové majáky hrají) do okamžiku, než celé soulodí DOK-A opustí (maják při vyplování hraje). Po provedeném manévru přistání, soulodí vpluje do DOK-B, ze kterého vypluje couváním. Uvnitř DOK-B je opět vypínač bonusových bodů. Dále soulodí procouvá branku č.4 . Provede změnu směru plavby a pokračuje 5-B3-6-2-B2-B1 dp PB-LTT, kde provede manévr přistání a tím soutěžní plavba končí.

LTT 3. kolo

2015-TTC01-LTT3

Start z kotviště. Po povelu „Příprava na start“, soutěžící kapitáni spustí remorkéry do kotviště. Po povelu START, se spustí časomíra. Remorkéry vyplují z kotviště, minou branku č.1 pravobokem a branku č.2 levobokem, B2 levobokem, B1 pravobokem a vplují do přístavu PB-LTT, kde se přiváží k vleku. Poté vyplují z přístavu, libovolně minou B2, proplují brankou č.4, vplují do DOK-B, přes u3. Z DOK-B vyplují couváním do DOK-A a následně přistání k nárazníkům. Uvnitř DOK-A je vypínač bonusových bodů. Po provedeném manévru přistání, soulodí vpluje do PK-1 přes k, vypluje přes PK-1z. Dále soulodí propluje branku č.1 a vpluje do PB-LTT, kde provede manévr přistání a tím soutěžní plavba končí.

TTT 1. a 2. kolo

2015-TTC01-TTT1-2

Start z kotviště. Po povelu „Příprava na start“, soutěžící kapitáni spustí remorkéry do kotviště. Po povelu START, se spustí časomíra. Remorkéry vyplují z kotviště, minou branku č.1 pravobokem a branku č.2 levobokem, B2 levobokem, B1 pravobokem a vplují do přístavu PB-TTT, kde se přiváží k vleku. Poté vyplují z přístavu, libovolně kolem B2, B1 levobokem, proplují brankou č.1, vplují do PK1-z. Z kanálu PK-1 vyplují couváním do DOK-A, kde je předepsán obrat 180° a následně přistání k nárazníkům. Uvnitř DOK-A je vypínač bonusových bodů. Bonus platí, od okamžiku, kdy soulodí začne vplouvat (vjezdové majáky hrají) do okamžiku, než celé soulodí DOK-A opustí (maják při vyplování hraje). Po provedeném manévru přistání, soulodí vpluje do DOK-B, ze kterého vypluje couváním. Uvnitř DOK-B je opět vypínač bonusových bodů. Dále soulodí procouvá branku č.4 . Provede změnu směru plavby a pokračuje 5-B3-6-2-B2-B1 dp PB-LTT, kde provede manévr přistání a tím soutěžní plavba končí.

TTT 3. kolo

2015-TTC01-TTT3

Start z kotviště. Po povelu „Příprava na start“, soutěžící kapitáni spustí remorkéry do kotviště. Po povelu START, se spustí časomíra. Remorkéry vyplují z kotviště, minou branku č.1 pravobokem a branku č.2 levobokem, B2 levobokem, B1 pravobokem a vplují do přístavu PB-TTT, kde se přiváží k vleku. Poté vyplují z přístavu, libovolně minou B2, proplují brankou č.4, vplují do DOK-B, přes u3. Z DOK-B vyplují couváním do DOK-A a následně přistání k nárazníkům. Uvnitř DOK-A je vypínač bonusových bodů. Po provedeném manévru přistání, soulodí vpluje do PK-1 přes k, vypluje přes PK-1z. Dále soulodí propluje branku č.1 a vpluje do PB-LTT, kde provede manévr přistání a tím soutěžní plavba končí.

TRx 1. a 2. kolo

2015-TTC01-TRx1-2

Tlačný remorkér se po povelu Příprava na start uváže k vleku v PB-TR. Po povelu START se spustí časomíra, souprava vypluje z přístavu, propluje brankou č.7 a čelo vany se musí zastavit o žlutou bóji a musí se jí dotýkat po dobu 3 sekud. Poté z branky vycouvá a pokračuje po změněsměru do branky č. 5, B3 levobokem, a provede přistání na Rejde. Dále pokračuje mezi brankami č.1 a č.2, B2 levobokem, Propluje PK-2 ve směru k-z a provede manévr přistání ke žluté bóji v PB-TR, kam vpluje couváním.

TRx 3. kolo

2015-TTC01-TRx3

Tlačný remorkér se po povelu Příprava na start uváže k vleku v PB-TR. Po povelu START se spustí časomíra, souprava vypluje z přístavu, propluje brankou č.7 a břemeno se musí zastavit o žlutou bóji a musí se jí dotýkat po dobu 3 sekud. Poté z branky vycouvá a pokračuje po změně směru do branky č. 4, B3 pravobokem, mezi branky č.1 a č.2, B2 levobokem, propluje PK-2 ve směru k-z. Připluje k DOK-C, břemeno se musí nacházet uvnitř doku a po dobu 3 sec. se musí dotýkat žluté bóje. Potom provede manévr přistání ke žluté bóji v PB-TR, kam vpluje couváním.

Keba