lodnitelegraf80x80Po pěti letech existence tug towingu v ČR, jsem se rozhodl založit malý web, který bude věnován jen a pouze této modelářské disciplíně. Doposud byl tug towing prezentován na modelářském webu MoNaKo. Proto naprostá většina odkazů míří právě na tyto stránky, kde původní materiál o tug towingu zůstane zachován.
Co asi můžete od těchto nových stránek očekávat? Především to bude veškerý servis pro soutěžní setkání v tug towingu v rámci Tug Towing Cupu. Tedy propozice, reportáže, výsledky a pod.

Dále se zde budeme zabývat technikou plavby při soutěžních plavbách, výkladem pravidel, novými překážkami a manévry, stavbou tratí, registrací remorkérů a vleků pro tug towing apod.

V plánu jsou také články o stavbě remorkérů nebo vleků pro tug towing, případně dalšího vybavení. Součástí webu by se měly stát krátké reference na zajímavé stránky, které mají blízko k tug towingu bez ohledu na to, zda se jedná o modely nebo skutečné lodě. Měla by vzniknout i poradna jak pro začínající tak i pro ostřílené kapitány.

Plánů je, jako vždy, hodně. Bude také záležet na podpoře Vás ostatních, zda se rozhodnete přispět nějakým textem nebo obrázkem a pod.

Určitě se na těchto stránkách nebudeme honit za vysokou návštěvností a pod. Důraz bude kladen na kvalitní obsah a přehlednost. Všichni by zde měli najít všechny potřebné informace o tug towingu, bez ohledu na to, zda se jedná o začátečníka nebo ostříleného kapitána. A ty ostatní snad alespoň zaujmou natolik, že si řeknou: „Že bych ten tug towing zkusil taky ?“

Keba