TTC2018-souhrnPsát reportáže z jednotlivých regat v tug towingu je poměrně náročná záležitost, protože na každé regatě se toho odehraje poměrně hodně. Letos jsem se rozhodl reportáže nepsat až po skončení sezóny udělat drobný souhrn. Oni „modří“ už stejně vědí.

Po úspěšné Zimní regatě v Mostě jsme se v polovině května sjeli do Jindřichova Hradce na Městskou plovárnu. Místní molo, které na víkend okupujeme doznalo několik technických změn. Přibyla boční molíčka pro výletní lodičky. Toho jsme využili a trať jsme zakomponovali mezi ně.  Některé manévry byly opravdu supertěsné, ale proplouvat se dalo. Soutěžní tratě pro tlačné a tažné remorkéry byly oddělené což zaručilo plynulost soutěžních plaveb. Zázemí na plovárně je pro nás ideální s jednou drobnou, ale tak trochu podstatnou vadou a tou je ubytování. Spaní v autě nebo na betonové podlaze není zrovna ideální. Jak to vypadá, byli jsme Jindřichově Hradci letos možná naposledy. Příští sezónu vyzkoušíme jinou lokalitu.

Fotogalerie z regaty Víkend s TT

Z Jindřichova Hradce se celý TT cirkus přestěhoval tradičně do Protivanova, kde to nemá chybu. Přes značné sucho bylo v rybníce vody dost a úspěšnému průběhu Cabova memoriálu nic nebránilo. Trať pro regatu byla více branková, ale díky skvělému kotvícímu mechanismu byla postavena rychle a snadno. Co ovšem kapitány poněkud mátlo byl lichoběžníkový tvar přístavních bazénů. Snad až v třetím kole se s tím úspěšně popasovali všichni.

Fotogalerie z regaty Cabův memoriál

Kdo se po třech regatách sečetl celkové výsledky, tomu muselo být jasné, že to nejlepší bude nakonec. Zářijová regata O soudek Panistávky byla dramatická opravdu do poslední soutěžní plavby. Kromě o vítězství v regatě (které zaručilo soudeček piva), šlo hlavně o pohár TTC 2018. Trať byla náročnější. Je ovšem potřeba přiznat, že plavební kanál s rejdou nebyla zrovna povedená překážka. Do bojů o pohár začaly nečekaně vstupovat značné technické problémy remorkérům odcházely převodovky, elektronika, baterie. Bylo toho opravdu nečekaně hodně a poruchy zcela nečekaně míchaly pořadím regaty. Dokonce i zranění Honzy Dolejška (natržený sval na noze) mělo vliv na pořadí. Honza musel bohužel odstoupit.

Fotogalerie z regaty na RC Fógli

Z poslední regaty se podařilo natočit skvělé video z ptačí perspektivy (díky Ondrovi).

Při večerním zasedání členů Spolku NAMOLO! Byly přijaty některé návrhy na změnu konceptu regat a nová místa kde bychom pořádali regaty. Podrobnosti budou zveřejněny v samostatném článku.

Poslední regata skončila a s ní i boj o pohár. Myslím si, že to byla celkem povedená sezóna a doufejme, že stejně úspěšná bude i ta nadcházející.

Na závěr sezóny jsme pronikli i do veřejných médií Jihočeského kraje (od času 09:00)!

Výsledky TTC 2018 najdete ZDE.

Také jsem doplnil foto a video galerie z jednotlivých regat. Nechybí ani odkazy na všechny plánky tratí. Doplněny jsou také naskenované zápisy jízd. Ještě zbývají doplnit záležitosti kolem našeho Spolku NAMOLO!

Tug Towingu ZDAR!

Keba

P.S. – Velká pardubická už byla, tak se začněte pomalu připravovat na Zimní regatu! 🙂