keba_54Stejně jako loni tak i letos se členové modelářského klubu LMK Příbram rozhodli uspořádat Tug Towing Workshop na „Fialáku“ v Příbrami. Nabídli zcela volný program. Každý mohl využít čas dle libosti. K tomu všemu bylo slibované selátko a soudek zlatistého moku. Je trochu paradoxem, že na soutěžních setkáních je často slyšet volání po uspořádání nesoutěžních setkání a když se někdo nakonec k tomu odhodlá, přijede jen pár statečných. Škoda, protože kdo přijel nelitoval.
keba_57 Do Příbrami přijeli i kolegové ze Slovenska a svoji účastí tak vtiskli tomuto stekání punc „mezinárodní“. Na hladině rybníka byl postaven „Příbramský“ přístav, skaliska, několik branek a dvě překážky. Obratiště v podobě trojúhelníku a nová překážka, kterou bylo potřeba otestovat před soutěžním setkání v Panistávce. Celý den jsme si užívali možnosti zapřahat různé vleky, proplouvat překážky dle libosti, zkoušet, manévrovat. Současně jsme si vyzkoušely nový vlek v podobě jeřábu a s ním i nové manévry. Také jsme vyzkoušeli soulodí složené ze dvou vleků. V nové tug towingové sezóně se tak máte na co těšit!

keba_29S Juraj a Peter si přivezli plachetnice a protože vítr občas byl, proběhly dvě přátelské „mezinárodní regaty“. Musím přiznat, že jejich moc hezké plachetničky moji metrovou White Witch řádně proháněly. Nebylo důležité kdo zvítězil, byla to opravdu skvělá pohodová zábava. Ostatní, kteří si plachetnice nevzali jen litovali!

keba_08S přibývajícím časem ubývalo pivka a pašík nad ohýnkem zlátl! Nebudu to rozmazávat … byl vynikající, stejně jako počasí, které nám opravdu přálo. Druhý den byl pašík stále vynikající, obzvláště žebírka, ale počasí už bylo evidentně horší. Bylo zataženo, pofukovalo a vypadalo to, že opravdu bude pršet jak rosničky předpovídaly. Bohužel jejich předpověď se naplnila, ale ještě před tím jsme si stihli chvilku zajezdit. Trať jsme již uklízeli za vytrvalého deště.

Členům z LMK Příbram patří obrovský dík za uspořádání tohoto moc pěkného setkání. Škoda, že jejich vynaloženého úsilí, nevyužilo více lodních modelářů.

Zvláštní poděkování za podporu této akce patří:

keba_64

Foto: Robert Jurka a Keba

Video: Keba (Nesmělý amatérský pokus natáčený foťákem z ruky a amatérský střih. Podle toho to taky vypadá. Snad se bude i tak líbit.)


Video: Robert Jurka (Velice hezké záběry z plavby remorkérů.)

Keba