OLYMPUS DIGITAL CAMERAJelikož v českých luzích a hájích přes léto panuje v oblasti Tug Towingu okurková sezóna, snad nikoho nepopudí pár snímků ze srazu modelů plachetnic v Kolíně. Asi si říkáte, že jsem spadl na hlavu, že? Ale to je omyl…

V rámci volných chvil se o zpestření soutěžního programu se v sobotu 14. července starali Bambinot s Janem Červíčkem se svými remorkéry, kteří zapřáhli pramici, na které seděl výkvět československého lodního modelářství v podobě oblíbeného výrobce laminátových trupů OLYMPUS DIGITAL CAMERAPetera Mikulky a Michaela Medvěděva, známého pod přezdívkou Šurda. Za juniory pak na palubu nastoupil nejmladší z rodu Bambinotů, což měla být jakási pojistka toho, že v případě potíží dojde k záchraně pramice. Proč? Inu kvůli tomu, že na pramici nebylo jediné veslo či pádlo, které by trosečníkům pomohlo k návratu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPůvodní představa objet celý soutěžní trojúhelník hned u první bóje padla, když se Bambinotovi „cosi“ porouchalo. Remorkér začal stříkat z vodních děl jako smyslů zbavený. Po potupném návratu ke břehu následovala diagnostika a po ní též zjištění, že byl remorkér přepnut do bezpečnostního režimu pro účely půjčování dětem, tj. jel na omezený výkon.

Na druhý pokus již nedošlo. Nikdo z přítomných neměl odvahu nasednout do pramice, čímž jsme se možná vyvarovali ještě většího debaklu.

A co Vaše remorkéry, jak tráví letní soutěžní pauzu?

Foto: Josef Mrákota

Video:

Ve videu Františka Chmelky můžete celý incident vidět od času 15:25

Tug Towingu zdar
ladous