Tlacny remorker na tratiNa úplný závěr letošního Tug Towing Cup 2011 mě napadlo zjistit něco málo statistických údajů, které tak trochu napoví, co všechno „TT Cirkus“ vlastně obnáší. Jsou to docela zajímavá čísilka. Neberte je úplně smrtelně vážně, vždy je potřeba počítat s nějakou tou „šolichací konstantou“. Pak lze považovat údaj za přesný 🙂

V letošním ročníku se celkově uskutečnilo cca 426 soutěžních plaveb. Nejvíce se jich uskutečnilo v Mostě naopak nejméně v Protivanově, kde se kvůli špatnému počasí uskutečnily pouze dvě soutěžní kola. V kategoriích pak nejvíce plaveb proběhlo v lehkém TT a to 140, nejméně v kategorii tlačné remorkéry s jedním šroubem jich bylo 33.

Na všech tratích bylo celkem rozestavěno 43 branek, 12 samostatných bójí, 4 rejdy, 2 obratiště, 1 výklopník, 3 doky, 10 plavebních kanálů, 2 zdymadla a 14 přístavů. Celkově přibližně 200 různých překážek. Nejvíc bylo branek, pak přístavů a potom samostané bóje a plavební kanály.

Aby bylo možné soutěžní plavby posoudit, spotřebovali“ jsme celkem 10 rozhodčích, 4 stopky, 5 pevných desek s klipsou, asi 15 propisek, jedny stolní hodiny, 4 koženkové složky se zipem, 11 cedulek na anténu, asi 160 mapek na anténu, jeden megafon, 4 startovní listiny a 462 zápisů jízd. 🙂

Při vyhlašování výsledků bylo rozdáno celkem cca 270 diplomů, 72 medailí a čtyři poháry pro vítěze TTC 2011. Pardom, vlastně jen tři poháry, jeden dlužíme.

Celkově se TTC 2011 účastnilo 42 kapitánů, kteří nástrahami tratí navigovali a kormidlovali celkem 50 remorkérů. Za nimi nebo před nimi pak vláčeli či strkali šest různých soutěžních vleků. Během soutěžních plaveb bylo nasbíráno množství trestných bodů. Pouze jedenáckrát si mohli kapitáni zajásat „čistá“! Tedy plavba bez trestného bodu. Soutěžních plaveb, kde trestných bodů nebylo uděleno víc jak pět, bylo celkem 124 (plavby bez bodu nejsou v tohoto údaje zahrnuty).

Při nakládce a vykládce materiálu na stavbu tratí nám prošlo rukama bezmála 4000kg a ty bylo potřeba přepravit na vzdálenost cca 1500 kilometrů. Nejblíže jsme to měli do Mostu a nejdále to bylo do Protivanova. Kolik jsme spotřebovali metrů provázku na kotvení bójí a překážek se mi nepodařilo spočítat.

No a k tomu všemu jsme spořádali jedno sele a vypili dva sudy piva 🙂

Keba