04-jpgNa letošní prázdniny byly naplánovány dvě akce. Tug Towing Work Shop v Příbrami a klubová brigáda ve Velké Lečici, kde máme uskladněny vybavení na stavbu tratí a vleky. Obě akce, i přes značně vysoké venkovní teploty, byly vydařené a kdo přijel, neprohloupil.

Pro úspěšný průběh Workshopu v Příbrami Luděk a David udělali opět maximu. Workshop se spojil i s Pohárem hasičských lodí a tak účast byla slušná včetně divácké návštěvnosti. Na hladině bylo několik branek, přístav s lodí na které byl staticky simulován požár a hasičské lodě se ho snažily zlikvidovat. K tomu jeřáb a Sofie a tlačná vana, takže každý kapitán si mohl zapáčkovat dle libosti a chuti, což bylo opravdu fajn.

Během akce došlo k unikátnímu testu „samonaváděcích remorkérů“. Z testu se podařilo natočit video, ale ať dělám co dělám, pořád je to nějaký zrychlenýCry. Ty „remorkéry“ ve skutečnosti tak rychle nepluly! Ostřílení kapitání určitě poznají o jakou „třídu“ se jedná. Bohužel, zatím jejich konstrukce jim neumožňuje se účastnit soutěží, protože nevyhovují pravidlům pro TT (je překročena max. povolená délka trupu).Cool

Video: Vít Jelínek (c) 2013

 

Na hrázi se opékalo selátko. K tomu se čepovalo pivko a výborná malinovka. Vše skvěle chlazené, což v parném dni přišlo opravdu hodně k chuti. Bylo to opravdu fajn, protože jsem si mezi sebou výborně poklábosili o všem možném, pochutnali si na skvělém masíčku! Organizátorům tohoto podniku patří velký dík a smekám!

Týdem po work shopu se ve Velké Lečici uskutečnila klubová brigáda, zaměřená na inventarizaci a údržbu věcí pro pořádání soutěží v tug towingu. Přijel MSOB, Mara a Godrik s Katkou. Taže nás na to bylo celkem pět a o zázemí (rozuměj naše žaludky) se postarala Moni, za což jí moc děkuji. Na cestu vyrazil i Nex, ale bohužel jeho záměr přiložit pomocnou ruku k dílu zhatila jistá madam, která na dálnici rozstřelila 7 aut a Nex beznadějně uvázl v koloněFrown. Nakonec byl rád, že se vůbec dostal zpět domů.

Začali jsme kompletní inventůrou, při které jsme občas žasli co všechno máme a k čemu že to může být dobré. O všem co jsem usoudili, že je nepoužitelné jsme vyhodili. Zbytek byl pečlivě utříben, očistěn od všech pásek, zbytků provázků a pod. a pak pečlivěinventarizován. Mara dělal zapisovatele, MSOB fotil, Katka dělala předsedkyni inventarizační komise a zbytek nádeničilLaughing Samozřejmě že si dělám srandu, mákli jsme si všichni.

K nám na zahradu jsme pak odvezli skaliska, vleky a bóje k opravě. U všech bójí byly opraveny polepy, protože už nebylo poznat zda je zelená, červená nebo žlutá. Skaliska byla nově natřena a dokonce jsme stihli kompletně přestavět jeden maják. Nakonec jsme provedli opravy na jeřábu, nástavbách pro Malého Kačera a ve finále jsme udělali i nátěr přídě Velkého Kačera.

V pozdním odpoledni byly věci uloženy zpět do skladu a mohli jsme usednout na terásku do stínu kaštanu a pochutnat si na výborném grilovaném masíčku od Moni, svlažit ret několika doušky piva, dát si kafíčko s chessecake (opět od Moni) a užívat  si prázdninové večerní pohody.

Moc děkuji Sobovi, Marovi, Godrikovi, Katce a Moni. Vlastně i Naxovi. Udělali jsme opravdu hodně práce!

Foto: MSOB (c)2013

Keba